Hoe ziet een behandeling eruit?

Ik werk met mijn handen, met energie en met intentie. Daarbij maak ik gebruik van de technieken uit onder andere de acupressuur, cranio sacraal therapie en de Masterson Method®.

Een behandeling begint bij de kennismaking met het paard en zijn eigenaar/verzorger. Daarna observeer ik het paard in stilstand en beweging. Vervolgens palpeer ik het paard. Daarbij let ik op warme en koude plekken, harde of zachte plekken, hoe voelt de huid, etc. Dan meet ik het paard door met de Lecher antenne. Op basis van deze informatie bepaal ik de behandeling en behandel ik het paard. Aansluitend krijgt het paard geluidstherapie en desgewenst test ik met de connectiesensor voer en supplementen.

Voor de behandeling is het fijn als het paard schoon en droog is en als er een schone en droge werkplek is. Ook een rustige omgeving waar het paard zich op zijn gemak voelt draagt bij aan een optimale behandeling. Na de behandeling adviseer ik om 24 uur niet te trainen maar je paard lekker vrije beweging te geven zodat het systeem de tijd krijgt om alles te verwerken. 

Wat doet een behandeling?

  • Activeren van het zelf helend vermogen van het lichaam
  • Energie (Qi) weer in beweging zetten
  • Het lichaam en onderdelen weer in de juiste frequentie laten trillen
  • Balans terugbrengen in het dier als geheel, in alle lagen

Ik doe het niet alleen, ik heb een uitgebreid netwerk van professionals om me heen met wie ik samenwerk, kan sparren en kan doorverwijzen indien nodig.

Welke behandeltechnieken gebruik ik?

Als ik een paard behandel, maak ik ter ondersteuning gebruik van verschillende therapieën. Hieronder zie je een overzicht. Als je op een van de therapieën klikt kun je er meer over lezen. 

Welke therapieën gebruik ik?

Als ik een paard behandel, maak ik ter ondersteuning van de behandeling gebruik van verschillende therapieën. Hieronder zie je een overzicht. Als je op een van de therapieën klikt kun je er meer over lezen.

Medische disclaimer: ik ben geen dierenarts. Bel bij spoed en acute problemen altijd je eigen dierenarts voor eerstelijns zorg. Daarna kan je altijd contact met mij opnemen om te bespreken of ik het paard kan ondersteunen in zijn herstel.